Wanneer je wel eens vaker op deze website komt dan zul je gezien hebben dat er vanaf de periode dat deze website online staat bijna dagelijks wel nieuwe artikelen over de Labradoodle verschijnen.
Ik wil ontzettend graag blijven schrijven over de onderwerpen waarvan ik denk dat ze voor JOU als lezer nuttig zijn, maar…
ik wil het nu eens omdraaien!
Ik wil graag van jou weten wat jouw meest brandende vraag (meerder vragen mag ook) is over de Labradoodle.
Je kunt je vraag/probleem of suggestie als reactie onder dit artikel achterlaten.
Ik ga deze allemaal serieus bekijken en me hierdoor laten inspireren om artikelen over te schrijven!
12 replies to "Wat Is Jouw Belangrijkste Vraag Over De Labradoodle?"
Mijn vraag is:
Mijn hond eet van alles en nog wat van de straat.
Als hij aan de lijn loopt ben ik er meestal wel op tijd bij om het uit zijn bek te halen.
Echter als hij los loopt dan heft hij het al vaak ingeslikt.
Met vriendelijke groet,
Robert Straver
Hallo piet
Ik heb de tips die je hebt gegeven met succes opgevolgd b.v. opspringen en trekken aan de riem .natuurlijk ook het wisselen van lekkers om te belonen en het werkt super
Graag zou ik de doodle leren luisteren als er andere honden zijn dat hij daar niet gelijk op gefocust is en daar op af gaat .maar wacht tot hij mag .
Ik hoor graag van je
Groetjes angeline
Hoi
Mijn labradoodle is een schat hoor maar hij dringt zich verschrikkelijk op. Hij stopt z’n neus iedere keer erg hard onder m’n arm en gaat steeds tussen mij en m’n andere hond in staan. Ik stuur m dan weg maar hij blijft t doen. Als ik een ander dier op til dan wordt hij helemaal wild en wil het uit m’n armen trekken.
Ik heb hem met tien maanden uit t asiel gehaald zodat ik niet veel weet over deze eerste tien maanden.
Hallo Piet,
Ik ben oppas voor de labradoodle van mijn zoon,,het is mijn beste maatje en gaan graag wandelen
Hij luistert heel goed maar als hij los loopt en water ziet heeft hij geen oren meer en gaat gelijk het water in..
Met vriendelijke groet,Cees
Wat kun je doen, dat je hond niet steeds zo blaft, bijv als er mensen ons huis voorbij lopen.
Hoi Piet, wij hebben een geweldig lieve doodle van 14 wk. Ze jat alleen wel heel graag speelgoed vd kinderen, ze heeft gisteren nog een Barbie kapot gebeten. Hoe kunnen we hier het beste mee om gaan?
Belle onze golden doodle ( van 10 1/2 maand is binnen zeer lief. Buiten ook maar ze blaft als een gek
Omdat ze wil spelen. Ook wil ze naar iedereen toe , want mensen zijn zoooooo leuk.
Trouwens honden ( welke dan ook) vind ze oooook zoooooo leuk
Ik ga minimaal drie x per dag aan de overkant spelen met haar bv bal gooien enzo tot ze hartstikke moe is.
Dus hollen doet ze genoeg. Alleen ver wandelen kan ik zelf niet helaas. Daarom speel ik veel op de weide. Daar luistert ze wel heel goed. Ook laat ze op commando de bal los zodat ik deze kan pakken om weer te gooien
Ook als daar een andere hond is .is er niets aan de hand of ze hollen dan samen of ze speelt gewoon verder met de bal
Wat te doen aan dit overenthousiaste gedoe BVD saskia
Hallo Piet,
Ik heb een doodle van twee jaar.
Hij gaat opeens uitvallen tegen andere honden.
Heeft dit nooit gedaan hij was een heerlijk goedzak met andere honden.
Hij laat een paar vrienden honden bij hem in de buurt maar bij vreemde honden gaat hij eerst heel gezellig snuffelen en dat haalt hij zomaar zonder aanleiding uit. Je kan het ook niet zien aan hem. Hij gaat ook 1 keer per week mee met de uitlaat en dan speelt hij er ook op los en heeft geen probleem.
Hoe kan het dat hij dat opeens doet en hoe moet ik hier mee om gaan?
Groetjes, yvonne
Hallo Piet,
wij hebben een labradoodle van 5 maanden. We zijn heel blij met hem.
Maar hij blijft uit enthousiasme tegen ons op springen en hij zit nu ook in zijn blaf periode. Zodra je hem aan kijkt begint hij te blaffen en wilt hij spelen. Negeren helpt niet. Wat kunnen we doen?
Groetjes, Hans
Beste Piet en lezers,
U herkend dit mogelijk wel dat de pup graag in je broekspijpen wilt bijten en of aan je veters wilt trekken. Hoe ga je daarmee om ? regelmatig afstraffen door foei te roepen is tot nu toe een mogelijkheid maar mogelijk zijn er meerdere manieren die we kunnen gebruiken.
Met vriendelijke groet,
Jose / Toon / Fraukje de cane corso doodle
Dag Piet,
Overdag is Noortje een gezellige hond en gaat het allemaal best goed, maar……
In de avond gaat het mis. We wandelen met haar na het eten en bij terugkomst blijft ze blaffen en tegen mijn man opspringen en bijten. Bij de andere gezinsleden doet ze dat minder maar ook zij moeten het vaak ontgelden.Nu is het zo dat hij zich liever niet met de hond bezighoud. Het is dus erg lastig om Noortje ‘s avonds rustig te krijgen. Als iedereen rond half elf naar boven is en ik nog alleen met haar in de kamer ben wordt ze rustig en gaat ze slapen. We hebben al van alles geprobeerd maar niets lijkt te helpen. Mijn man ziet het liefst dat de hond weg gaat maar dat kan ik niet maken tegenover de kinderen.
Graag je advies!
Groeten, Jeannette
Hoi Jeannette,
Allereerst, begrijpelijk dat je je zorgen maakt, maar er zijn zeker stappen die je kunt ondernemen om de situatie te verbeteren.
Trainingssessies intensiveren: Besteed wat extra tijd aan het oefenen van basiscommando’s zoals “naast” en “kom hier”. Begin in een rustige omgeving zonder afleidingen en voeg geleidelijk meer uitdagingen toe.
Beloningsvariaties: Varieer je beloningen om de motivatie hoog te houden. Misschien vindt je labradoodle een specifiek soort snoepje of een nieuw speeltje extra interessant.
Speeltijd voor beloning: Gebruik speeltijd als beloning. Als ze goed luistert, beloon haar dan door even lekker samen te spelen. Het wordt dan een leuke beloning die ze wil verdienen.
Trainingstools: Naast de riem die je hebt besteld, overweeg ook een harnas of anti-trek tuig. Deze tools kunnen helpen bij het beheersen van het trekken.
Afleiding minimaliseren: Begin in minder drukke omgevingen en voeg geleidelijk afleidingen toe terwijl de training vordert. Zo kan je hond leren zich beter te concentreren.
Geduld: Belangrijkste van alles, heb geduld. Het is normaal dat training tijd kost, en elke hond leert op zijn eigen tempo. Blijf consistent en positief.
Ik hoop dat deze tips je helpen de band met je labradoodle te versterken en het buitenwandelen weer plezierig te maken. Laat me weten hoe het gaat en als je nog vragen hebt!
Groet,
Piet